![](https://kajabi-storefronts-production.kajabi-cdn.com/kajabi-storefronts-production/blogs/31940/images/9MR1eM1RDKocXwhJhgAZ_Design_uten_navn.png)
Halloween, en skjult mulighet?
Oct 31, 2022De fleste forbinder Halloween med godteri og skumle kostymer, men du kan like gjerne bruke denne anledningen til å ta med barnet på en utforsknings reise med maten
Det er ingenting annet som er bedre enn når barnet selv viser interesse for mat.
Gresskaret på denne dagen står allerede sentralt, sjeldent forbundet med mat og en følelse av å «måtte» smake, men heller forbundet som en dekorasjon. Dette kan du bruke til din fordel.
Det kan nemlig være mye lærdom i å skjære ut gresskar med barn. Bruk tiden til å utforske og bli skikkelig kjent med gresskaret.
TA PÅ MATDETEKTIV BRILLENE
Hva med å beskrive lukten? Lukter det søtt, surt, mildt, sterkt eller kanskje som sure sokker?
Hvordan kjennes det å ta på den? Er den glatt eller ru? Kanskje er den slimete eller tørr?
Hvordan er den på utsiden og hvordan er den inni? Hva slags forskjeller klarer dere å finne.
Lager den noe spesiell lyd når den er hel kontra når den er hul?
Hvordan kjennes det ut og ta på det bløte inni?
Hvordan endrer gresskaret seg om vi steker eller koker det? Eller kanskje kan man lage gresskar-spaghetti?
Barn spiser det de liker og de liker det de kjenner.
Barn trenger å føle seg trygge på mat de skal spise, dette kan vi hjelpe til med ved å la de bli kjent med maten, eksempelvis via å utforske matvaren. Ved å gjøre det via matlek får de bli kjent med alle sanser . Det finnes mye mer man kan gjøre, her er det bare fantasien som kan stoppe deg. Bruk også humor. Jo morsommere noe er jo lettere er det å ønske å gjøre mer av det samme, det er også langt større sannsynlighet for at barnet kanskje vil smake på eget initiativ.
Når dere har fått utforsket gresskaret kan det være en fin mulighet å bruke den i mat senere f eks ved å lage en skummel Heksegrøt
Oppskrift på Skummel Heksegrøt 🧙🎃
Til denne oppskriften trenger du gresskarpuré. Dette kan du kjøpe ferdig eller lage lett selv.
For å lage selv gjør sånn her:
1.Vask og skjær gresskaret i to. Ta ut innmaten, frøene kan du vaske og steke eller kaste.
2. Skjær gresskaret i mindre biter og kok opp med litt vann. La det putre i ca 15-20minutter til gresskaret er mørt.
3.Hell av vannet og bruk enten stavmikser, foodprosessor eller blender til å mikse til en puré. Blir den for seig kan du tilsette til av kokevannet for å spe den mer ut.
Purén kan fryses og tas opp etter behov. Du kan krydre den som du vil, men kanel, ingefær, nellik og muskat er kjempefine til gresskarpuré.
For å lage Heksegrøt lager du havregrøt og når den er klar tilsetter du ønsket mengde gresskarpuré. Jeg bruker en god del, men det kan være lurt å starte forsiktig, f eks 1 ss pr porsjon.
Smak til med en klatt ekte smør, lettkokte blodige bringebær og pumpkinspice krydderbladning.